Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Tenis
    10. 10. 2016

    Tenis  - začíname / kezdünk!

  • Karate - II. Ensi kupa, Érd 2016

    Súťaž sa uskutočnila v Maďarsku pod názvom II. Ensi kupa, v meste  Érd, kde sa zúčastnili pretekari zo Želiezoviec:  pán Murcin Dušan, Murcin Denis, Szalay Peter, Karásek Peter, Terezka Zelmanová - všetci  skončili na 3. mieste a Angus Tomáš, ako najmladší bojovník bol 1.

    Fotky

  • Šachový turnaj o titul „Šachový majster CVČ Želiezovce“.

    Tesne pred jarnými prázdninami sa v priestoroch CVČ Želiezovce konal šachový turnaj žiakov základných škôl ZŠ VJM Želiezovce, ZŠ Želiezovce , ZŠ Tekovské Lužany, ZŠ s MŠ Júr nad Horonom a členov šachového krúžku CVČ Želiezovce.

    Za šachovnicu si sadlo spolu 22 žiakov a žiačok od prvého až po deviaty ročník. Hralo sa Švajčiarskym systémom losovania na päť kôl s tempom hry 2 x 25 minút. Losovanie v jednotlivých kolách, ako aj rozhodcovské úlohy, vykonával vedúci šachového krúžku v CVČ Ján Machník, ktorý má licenciu aj ako rozhodca I. triedy a je aj predsedom OŠKA Pohronský Ruskov.

    Na úvod turnaja prítomných pozdravil pán Farkaš István významný funkcionár Želiezovského šachového klubu. Poprial im pekné šachové zážitky a pozval ich na šachové tréningy, ktoré sa konajú každý utorok večer od 18oo do 22oo v priestoroch kultúrneho domu.

    Začalo sa tvrdé zápolenie. V hre boli nasledujúce ceny. Prvý - pohár, medaila, diplom. Druhý a tretí - medaila a diplom. Štvrtý a piaty - diplom.

    Kolo po kole boli vždy losovaný proti sebe hráči s rovnakým počtom získaných bodov.

    Bez straty bodu na prvom mieste skončil Franko Andrej - 5 bodov - ZŠ a MŠ Júr nad Hronom, druhý skončil Prišťák Ondrej - 4 body - ZŠ a MŠ Júr nad Hronom, tretí skončil Kuruc Jakub - 4 body - ZŠ Želiezovce, štvrtý skončil Családi Norbert - 4 body - ZŠ s VJM Želiezovce, piaty skončil Levický Máté - 3 body - ZŠ s VJM Želiezovce. Tu treba uviesť aj tú skutočnosť, že na šiestom až deviatom mieste skončili žiaci taktiež s troma bodmi. Poradie pri rovnakom počte bodov bolo vždy určené pomocou vypočítaných postupových bodov. Cenu útechy, časopis z projektu Šach na školách, získal Turčan Marek - CVČ Želiezovce. Spomenul by som ešte aj najmladšieho šachistu, je ním 6 ročný Macháček Dominik - CVČ Želiezovce a jedinú dievčinu Kapšovú Bianku zo ZŠ Želiezovce. Určite aj oni získali cenné turnajové skúsenosti.

    Žiaci sa cez prestávky, medzi kolami, mohli venovať aj iným zaujímavým hrám.

    K dispozícii mali Othelo (reverzi alebo fonákolós), Hexasach (Európsky šach) a Shógi (Japonský šach) no a vyskúšali si aj Francúzsky šach. Všetci zúčastnený dostali na pamiatku svoju losovaciu kartu, pochvalné uznanie za športový výkon a vzornú reprezentáciu školy a aj keksík sa našiel.

    Na záver chcem poďakovať pánom učiteľom, zástupcom škôl za starostlivosť o šachový dorast, pani Mgr. Judite Debnárovej za veľmi vkusnú šachovú výzdobu hracej sály a pani riaditeľke Ing. Kvetoslavy Záhorskej za umožnenie usporiadať tento turnaj.

     

    Machník Ján

     

    Fotky

  • Číslo účtu

    Číslo účtu na platbu školného: SK5102000000002796226759

Novinky

Kontakt

  • Centrum voľného času Želiezovce
    Ľ. Štúra 15, 937 01 Želiezovce
  • +421367711010

Fotogaléria